AMV: Pysähdy vaikka putkessa –kilpailu

Sisältävätkö perinteiset AMV-kilpailut liikaa sääntöjä, jotka rajoittavat ideoiden toteuttamista? Eivätkö musiikkivideot ole se sinun juttusi? Tracon tarjoaa uuden kilpailuformaatin: pysähdy vaikka putkessa! Kilpailun sääntöjä on kokonaisvaltaisesti höllennetty, äänisisällöstä suurimman osan ei tarvitse noudattaa normeja ja saat olla niin luova, kuin ikinä haluatkaan.

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa 5.6.2024
 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 4.8.2024 klo 23:59
 • Lähetettyjen videoiden korjausmahdollisuus 5.8.2024 klo 23:59 asti
 • Tuomarit suorittavat tarvittaessa esikarsinnan 6.-25.8.2024
 • Tieto esikarsinnan tuloksista lähetetään osallistujille viimeistään 26.8.
 • Finaaliesitys isossa salissa lauantaina 7.9.2024

Säännöt

Kilpailuun saa osallistua itse editoidulla animaatio-, peli-, sarjakuva- tai live action- videolla. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät teoksesi arvioitavaksi 4.8.2024 klo 23:59 mennessä. Kilpailu on pääsääntöisesti tarkoitettu niille, jotka ovat tulossa tapahtumaan, sillä toivomme kilpailuun mahdollisimman paljon paikalle pääseviä osallistujia.

Videot tulee lähettää kilpailuun Xfer-lähetyspalvelun kautta. Ohjeet videon lähettämiseen löytyvät ”lähetyspalvelun ohjeet” -kohdasta. Muita kautta lähetettyjä videoita ei hyväksytä kilpailuun. Kilpailuun ei hyväksytä videoita, jotka ovat finalisteina kisanneet missään muussa kilpailussa. Video tulee olla myös ennennäkemätön, eikä sitä saa julkaista täysin tai osittain ennen kilpailua millään alustalla. Julkaisemiseksi lasketaan myös esimerkiksi striimaus sen tekoprosessista.

Jokainen osallistuja saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi korkeintaan 1 kilpailutyön. Yhteistyövideoiden lähettäminen kilpailuun on myös täysin sallittua, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä kilpailutyöksi. Sama henkilö, joka on osallistunut yhteen kilpailutyöhön merkittävästi, voi kuitenkin olla mukana toisessa projektissa hyvin pienessä roolissa (esim. dubbaus). Yhteistyövideon tapauksessa lippuetu (ks. kilpailijoiden edut) myönnetään korkeintaan kolmelle henkilölle. Finaaliin päässeille kilpailijoille ja heidän aveceilleen varataan istumapaikat salista.

Mikäli osallistumisen tai kilpailuteoksen kanssa ilmenee ongelmia minkä tahansa näissä säännöissä mainitun kohdan suhteen, on AMV-vastaava yhteydessä kilpailijaan ongelmakohdan korjaamiseksi. Jo julkaistua videota ei ole mahdollista korjata. Osallistuvan kilpailijan tulee antaa järjestäjien tietoon oma oikea nimi, mutta itse kilpailussa voi esiintyä haluamallaan julkisella nimimerkillä. Kilpailun järjestelyihin osallistuvat, heidän perheensä tai välitön lähipiirinsä ei voi ottaa osaa kilpailuun.

Sisällölliset vaatimukset

Videosisällön tulee olla animaation, pelin, sarjakuvan tai live actionin materiaalia. Lähdemateriaali saa olla tuotettu missä tahansa maassa. Myös itse tuotettu animaatio tai kuvattu materiaali ovat sallittuja, mutta nämä tullaan arvioimaan samoista lähtökohdista kuin muutkin videot. Videosisällön tulee pysytellä kuitenkin tapahtuman aihealueeseen liittyvänä. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua.

Videon äänisisällöstä suurimman osan ei tarvitse olla musiikkia, mutta musiikkia voi halutessaan käyttää taustalla tehokeinona niin laajasti, kuin kokee tarpeelliseksi. Äänisisältö voi olla täysin, osittain tai ei ollenkaan itse äänitettyä. Valinta pystyy editoijalla. Esimerkkejä äänisisällöistä:

 • Omat tai valmiit dubbaukset
 • Itse koostetut dialogivideot valmismateriaalista
 • Trailerit (sekä itse tuotetut-, koostetut- että valmismateriaalit)
 • TV-mainokset
 • Muut fanituotannot

Videossa ei saa esiintyä ylimääräisiä logoja, mutta videon saa tekstittää ja siinä saa käyttää typografiaelemenmttejä halutessaan. Älä sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa tietoja videon tekijästä tai käytetty lähdemateriaali. Editointiohjelmista tulevat automaattiset vesileimat ovat myös kielletty. Kilpailun AMV-vastaava tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet muutaman sekunnin esittelyvideot, jotka sisältävät tiedot videon nimestä ja tekijöistä nimimerkkeineen.

K18-materiaali ei ole kilpailussa sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Sinuun ollaan yhteydessä, mikäli video on joltain osin sopimaton. AMV-vastaava voivat myös oman harkintansa mukaan lisätä videon alkuun sisältövaroituksen finaalinäytökseen. Yhden osallistuvan videon pituus: minimissään 30 sekuntia (0:30) ja maksimissaan 3 minuuttia ja 30 sekuntia (3:30).

Kilpailija voi lähettää videonsa ohessa kuvia, videoita tai kuvauksia editointiprosessistaan, joihin on kiinnittänyt erityistä huomiota. Nämä toimitetaan tuomaristolle videon ohessa. Liitteet eivät saa sisältää videon tekijää personoivaa tunnistetta kuten nimimerkkiä. Liitetiedostojen on tarkoitus toimia esimerkkinä ja nostaa esiin videoiden parhaita puolia, joten lisääthän liitteitä vain kohtuullisen määrän. AMV-vastaava pidättää oikeuden muokata liitteitä mikäli ne sisältävät jonkin sääntörikkomuksen.

Videoiden tarkastus

Kilpailuteokset suositetaan lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvat videot ilmoittautumisen yhteydessä ja säännönmukaisuuden varalta aina aika-ajoin. AMV-vastaava voi konsultoida muita conitean jäseniä videoiden säännönmukaisuuden varmistamiseksi. Videoiden julkaisu tarkastetaan koostetusti mahdollisen esikarsinnan alkaessa. Lähetettyihin kysymyksiin pyritään vastaamaan kolmen arkipäivän kuluessa.

Mahdollisista ongelmatilanteista ilmoitetaan aina osallistujalle. Mikäli osallistumisessa tai videon sisällössä on ongelmia, editoijan on mahdollista tehdä säännönmukaiset korjaukset 5.8. klo 23:59 mennessä. Mikäli videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi, se hylätään. Editoija voi tarvittaessa tehdä myös pieniä korjauksia videoon ilmoittautumisen sulkeutumisen jälkeen annettuun päivään saakka. AMV-vastaava pidättää oikeuden arvioida, mitkä korjaukset ovat hyväksyttyjä.

Tekniset vaatimukset

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista materiaalia. Hyväksytyt tiedostomuodot ovat: mp4, mov ja avi. Mikäli lähetät videon jossakin toisessa tiedostomuodossa tai videon toistamisessa ilmenee ongelmia, muutetaan se mp4-muotoiseksi. Järjestäjät eivät ole vastuussa uudelleenpakkauksesta johtuvista laadunmenetyksistä. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 (widescreen) tai 1920×800 (cinematic widescreen). Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Salin tykki toistaa korkeintaan 60 fps videoita, mutta suosittelemme tästä huolimatta lähettämään videoita joiden fps on korkeintaan 50. Tarkistathan, että videoon valittu ääniraita on laadukas ja että sen ääni ei rikkoudu.

Tuomarointi

Kilpailun ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle tuomarointia ja mahdollista esikarsintaa varten. Esikarsinta pidetään järjestäjien harkinnan mukaan riippuen saapuneesta videomäärästä. Kilpailutyöt lähetetään tuomaristolle ilman editoijan nimitietoja, eivätkä tuomarit siis tiedä videoiden tekijöitä ennen valintojen tekemistä. Mahdollisessa esikarsinnassa tuomarit valitsevat lähetetyistä videoista ne, jotka tullaan näkemään finaaliesityksessä lauantaina 7.9. Mikäli esikarsinta on välttämätöntä järjestää sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tulokset sähköpostitse 26.8. mennessä. Mikäli esikarsintaa ei järjestetä, ilmoitetaan tästä Traconin sosiaalisessa mediassa.

Palkinnot

 • Paras yhdistelmä
 • Paras tekninen
 • Yleisön suosikki

Tuomaristo valitsee finalisteista kaksi voittajaa, jotka palkitaan kilpailun päätteeksi. Sama video ei voi saada molempia tuomaripalkintoja. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa paikalla, eikä hän ole lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan tai käyttänyt lippuetua, palkinto postitetaan kotiin. Kilpailun kolmas jaettava palkinto on nimeltään yleisön suosikki. Kilpailun aikana järjestetään tämän määrittämiseksi yleisöäänestys. Tarvitset äänestämistä varten Kompassi-tunnuksen. Yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan myös finaaliesityksen lopulla. Järjestäjät varaavat oikeuden lisäpalkintojen jakamiseen oman harkintansa mukaan.

Tuomaristo

Julkistetaan myöhemmin.

Lähetyspalvelun ohjeet

AMV-kilpailun videoiden lähetyspalvelu löytyy osoitteesta https:xfer.velhosto.fi. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

 • Kirjoita lähetyskoodiksi (Transfer code): tracon24-putkiamv
 • Kirjoita sähköpostiosoitteesi
 • Kirjoita lähettäjän nimi -kohtaan oma oikea nimesi ja nimimerkki. Esim.: Etunimi Sukunimi (Nimimerkki)
 • Kohtaan lähettäjän viite (sender reference) kirjoita: videon nimi, lista videossa käytetystä videomateriaaleista, audiomateriaalista sekä mahdollisesti muita lisätietoja mitä haluat toimittaa järjestäjille sekä tieto, oletko tulossa tapahtumaan.
 • Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.
 • Kun olet täyttänyt ensimmäisen sivun tiedot, voit siirtyä lataamaan video-, kuva- ja tekstitiedostot. Voit raahata tiedostot suoraan ikkunaan, tai klikata ”Lisää tiedostoja” ja selata ne koneeltasi. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Nimeäthän kilpailutyösi muodossa: Nimimerkki – Videon nimi

Kilpailijoiden edut ja osallistumisehdot

Tuomarien mahdollisen esikarsinnan läpäisseet ja finaaliin päässeet kilpailijat ovat oikeutettuja päivärannekkeeseen, jonka voi päivittää maksua vastaan koko viikonlopun rannekkeeksi. Mikäli osallistuja käyttää lippuedun, tulee hänen olla paikalla kilpailussa vastaanottamassa palkintoa sijoittumistilanteessa. Mikäli osallistuja ei kuitenkaan ole paikalla kilpailussa, ei ole käyttänyt lippuetua ja sijoittuu, eikä ole lähettänyt ketään noutamaan palkintoa puolestaan, postitetaan palkinto hänelle kotiin. Kilpailijoiden mahdollisilta aveceilta tulee löytyä tapahtumalippu jo ennestään.

Osallistumalla kilpailuun osallistuva editoija hyväksyy näissä säännöissä kuvatut ehdot. Osallistuja ei voi asettaa erillisiä vaatimuksia osallistumiselleen tai tehdä erillisiä vaatimuksia. Mikäli osallistuja asettaa kohtuuttomia ehtoja osallistumiselleen, tullaan hänen osallistumisensa hylkäämään. Osallistuminen voidaan hylätä myös epäasiallisen tai epäurheilijamaisen käytöksen johdosta. Järjestäjät eivät vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, AMV-tuottajan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Lähetyspalvelun ylläpidosta vastaa Säätöyhteisö B2 ry. Syöttämäsi tiedot toimitetaan ainoastaan aiemmin mainituille tahoille.

Yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysymyksiä kisaan liittyen, otathan yhteyttä AMV-tiimiin sähköpostitse: amv(at)tracon.fi

Varaamme oikeudet muutoksiin.