Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Tracon järjestetään 6.-8.9.2024.

Tältä sivulta löydät tärkeimmät tiedot tapahtumasta.

Tracon on vuosittain syyskuussa järjestettävä japanilaisen populaarikulttuurin ja roolipelaamisen harrastustapahtuma. Tapahtuman ohjelmassa nähdään monipuolista puhe- ja esitysohjelmaa, työpajoja, konsertteja, kilpailuja ja muita ohjelmanumeroita, joihin kävijät voivat itse osallistua. Myyntipöytäsali, kirpputori, artesaanipöydät ja taidekuja tarjoavat laajan kirjon aihepiireihin liittyviä tuotteita.

Cosplay eli hahmopukeutuminen on näkyvä ja vaikuttava osa Traconia. Tapahtumassa järjestetään vuosittain useita cosplaykilpailuja, joiden keskeisimpänä osana ovat erilaisten pelien, tv-sarjojen, elokuvien, animaatioiden, sarjakuvien tai muiden harrastajien mielenkiinnon kohteiksi kumpuavien medioiden hahmoiksi pukeutuminen, eläytyminen sekä itse puvun valmistaminen. 

Tracon on pääsymaksullinen, ikärajaton tapahtuma. Tampere-talon sisällä olevaa ohjelmaa varten tarvitset pääsylipun, Sorsapuisto on kaikille avoin ja maksuton.

Tapahtuma on on suunnattu kahden hieman erilaisen, ja kuitenkin osittain päällekkäisen harrastuspiirin harrastajille:

  • pöytä- ja liveroolipelit, lauta-, kortti-, miniatyyri- ja strategiapelit
  • anime eli japanilainen animaatio, manga eli japanilainen sarjakuva, cosplay, J-rock, J-pop ja muu japanilainen populaarikulttuuri

Ennen kaikkea Tracon on samanmielisten harrastajien kohtauspaikka ja tapa viettää hauska viikonloppu.

Tapahtumapaikka

Tracon järjestetään Tampere-talossa kävelymatkan päässä Tampereen rautatieasemalta ja linja-autoasemalta. Tapahtumapaikan osoite on Yliopistonkatu 55.

Tampere-talon vieressä aukeavasta Sorsapuistosta osa on Traconin käytössä tapahtuman ajan. Puistoalueelle on maksuton pääsy, eli kaikkia puiston ohjelmanumeroita pääsevät seuraamaan kaikki kiinnostuneet.

Yhdistys

Traconin järjestää Tracon ry. Tapahtuma toteutuu täysin vapaaehtoisvoimin, Traconia on järjestämässä noin 70 aihepiirin harrastajaa vuoden ympäri.

Tracon ry on voittoa tavoittelematon yhdistys jonka tarkoituksena on edistää, kehittää ja tehdä tunnetuksi roolipeli-, korttipeli-, lautapeli-, miniatyyripeli-, animaatio-, elokuva- ja sarjakuvaharrastuksia, sekä näihin liittyviä alakulttuureita.

Pääsymaksu

Tracon on pääsymaksullinen tapahtuma. Liput tapahtumaan myydään ennakkoon verkkokaupan kautta. Tapahtuma on loppuunmyyty.

Lue lisää Liput-sivulta.

Ikärajat ja -suositukset

Tapahtuma on ikärajaton. Vaikka tapahtumaan itseensä ei ole ikärajoja, kaikki tapahtumassamme pidettävät ohjelmanumerot eivät välttämättä sovi perheen pienimmille. Joissain yksittäisissä ohjelmanumeroissa voi olla ikärajoja tai -suosituksia, joista ilmoitetaan ohjelmakartassa, ohjelmalehdessä ja paikan päällä salin ohjelmataulukossa.

Huomaathan, että mahdollisiin K18-ohjelmanumeroihiin osallistuvien on pyydettäessä todistettava ikänsä ajokortilla, passilla tai poliisin myöntämällä henkilökortilla.

Tracon ry:n aikaisemmat tapahtumat

Tulevat Traconit

Voit jo merkitä tulevat Traconit kalenteriisi:

  • 6.–8.9.2024
  • 5.–7.9.2025

Varaamme oikeuden muutoksiin.