Tule vapaaehtoiseksi Traconiin!


Tervetuloa mukaan vapaaehtoiseksi Traconiin! Tracon järjestetään kokonaan vapaaehtoisvoimin ja joka vuosi tapahtumaan osallistuu yli 1000 vapaaehtoista. Conissa työskentely tarjoaa näköalapaikan harrastustapahtuman järjestämiseen sekä uusia kokemuksia.

Haemme nyt järjestyksenvalvojia, muiden vapaaehtoisten haku päättyi 2.6.

Seepiasävytteinen Kondrad poseeraa reippaasti.

Vapaaehtoisten edut

 • Ilmainen sisäänpääsy kaikkina kolmena päivänä
 • Pääsyn taukotilaan (green room) voileipä- ja kahvitarjoiluineen
 • Lämmin ruoka viikonlopun aikana työtuntien mukaan
 • Valintasi mukaan T-paidan TAI Tracon-brändätty kangaskassi
 • Pääset virkistäytymään uima-altaalliseen saunatilaan lauantai-iltana sekä conin purkamisen jälkeen Dead Dog -saunaan Tampereen keskustassa
 • Halutessasi ilmaisen lattiamajoituksen (pe-la, la-su) lähialueella sijaitsevalle koululle
 • Halutessasi työtodistuksen vapaaehtoistehtävistä
 • Uusi tapa harrastaa, tutustut muihin harrastajiin ja tapahtuman järjestäjiin
 • Täysi-ikäisille mahdollisuuden osallistua kiitostilaisuuteen eli kaatajaisiin

  Työtuntien mukaan jaettavien ruokalippujen määrä:
 • 10h = 2 ruokalippua
 • 12h = 3 ruokalippua
 • 16h = 4 ruokalippua

  Kasaus- ja purkuvänkäreille selvitetään mahdollisuutta majoitukseen to-pe ja su-ma väliselle ajalle.
  Edut ovat henkilökohtaisia eikä niitä voi siirtää toiselle henkilölle.


Saavutettavuudesta

Olet tervetullut vapaaehtoiseksi, vaikka sinulla olisi erilaisia rajoitteita.
Huomaathan, että suurinpaan osaan vapaaehtoistehtävistä kuuluu olennaisesti erilaista sosiaalista kanssakäyntiä ja välillä myös yllättäviäkin tilanteita. Tampere-talo on kohtuullisen hyvin esteetön tila, mutta erityisesti kaatajaisissa on mahdotonta liikkua esimerkiksi erilaisten apuvälineiden kanssa suuren osallistujamäärän vuoksi. Myös viikonlopun saunatilat voivat olla esteellisiä apuvälineitä ajatellen.
Osa työtehtävistä edellyttää tavaroiden kantamista ja kuljettamista, mutta myös istumatyötä löytyy.

Kirjoitathan rohkeasti hakemukseesi rajoitteistasi, niin huomioimme ne valintoja ja työvuoroja suunnitellessa.


Työtehtävät

Tekemistä on laidasta laitaan ja joukossa on runsaasti tehtäviä, joissa aiempi kokemus ei ole välttämätöntä.
Vapaaehtoisena pääsee helposti tutustumaan tapahtuman järjestämiseen ja vastaaviin. Vuorojen ulkopuolella pääsee vapaaehtoisten omaan taukotilaan sekä osallistumaan tapahtumaan myös kävijänä.
Kokeneita henkilöitä voidaan nimittää vuorovastaaviksi. Traconin järjestäjätoimikunta, eli conitea, on vuosittain valittava joukko vapaaehtoisia aktiiveja, jotka harrastavat Traconin aihepiirien parissa.

Talkoolaisten minimipanos on 10 työtuntia.
Toivotamme myös erityisen tervetulleiksi kaikki ne sankarit, jotka haluvat antaa ajastaan vieläkin enemmän yhteiseen käyttöön! Hommia löytyy esimerkiksi 12 tunnin tai 16 tunnin kokonaispanostukseen. Vuorot tehdään muutamassa lyhyessä vuorossa tai yhdessä pidemmässä vuorossa vänkärin suostumuksesta ja tehtävästä riippuen.
Traconissa vapaaehtoisia kutsutaan usein vänkäriksi.

Traconin vänkärit ovat muun muassa:

 • ohjelma-avustajia (salitekniikka, cosplay-mammat, karaokenhoitajat ym.)
 • tekniikkavänkäreitä
 • tapahtuman kasaus- ja purkuvänkäreitä (kasaus tapahtuu pääasiassa torstaina ja perjantaina, purku sunnuntaina tapahtuman loputtua)
 • narikkavänkäreitä
 • meidoja ja butlereita meidokahvilalla                                                  
 • järjestyksenvalvojia – JV-kortti vaadittu!
 • majoitusvalvojia (sisältää ilta- ja yövuoroja)
 • taukotila eli green room -vänkäreitä – hygieniapassi vaadittu!
 • infovänkäreitä
 • yleisvänkäreitä (vesipisteiden täyttö, siisteys, muita juoksevia tehtäviä)
 • autokuskeja – ajokortti vaadittu! (saattaa sisältää ilta- ja yövuoroja, joista sovitaan erikseen)
 • lipunvaihtajia, -myyjiä ja -tarkastajia (saattaa sisältää ilta- ja yövuoroja, joista sovitaan erikseen)
 • valo- ja videokuvaajia sekä videoeditoijia (Huom! Valokuvaus suoritetaan vänkärin omalla järjestelmäkameralla, samoin kuin videoeditointi suoritetaan omilla videoeditointiohjelmilla!)
 • Apukäsinä iltabileissä

Vänkäriksi valittavien on oltava tapahtuman aikana vähintään 15 vuotta täyttäneitä. Osaan tehtävistä valitaan vain 18 vuotta täyttäneitä. (Vuorovastaavat, järjestyksenvalvojat, iltabileiden lipunmyyjät, autokuskit, majoitusvalvojat, iltabileet ja muu yötyö.)

Eri tehtäväalueille halutaan myös jo aiemmissa coneissa kouliintuneita konkareita ns. vuorovastaaviksi ohjaamaan oman tehtäväalueensa vänkäreitä. Vuorovastaavan tehtäviin valitaan huomattavan määrän kokemusta keränneitä henkilöitä, jotka eivät pelkää ottaa vähän isompaa vastuuta conin aikana tai jo sitä ennen.

Lisäksi kaikkia kynnelle kykeneviä tarvitaan conin kasaukseen torstaina ja perjantaina, sekä purkuun sunnuntaina. 


Vänkärien perehdyttäminen

Vänkäriksi lähtemistä ei kannata empiä siksi, että oma kokemattomuus arveluttaa. Moniin tehtäviin ei vaadita aiempaa kokemusta, sillä niissä oppii perusasiat helposti. Paikalla on aina joku, jolta voi tarvittaessa kysyä. Tehtäviä on laidasta laitaan niin sisällöltään kuin vastuun määrältäkin. Jos sinulla on kokemusta jostain, mistä voisi olla tapahtumanjärjestämisessä hyötyä, kannattaa mainita siitä hakemuksessa.
Esimerkiksi olet järjestänyt aiemmin oppilaskunnan tapahtumia, olet ollut mukana näytelmäprojektissa, toiminut muissa tapahtumissa vapaaehtoisena tai tehnyt koulussa vaikkapa ison valokuvausprojektin.

Vänkäriksi valituille järjestetään ennen Traconia yleisluontoinen perehdytystilaisuus. Tilaisuus järjestetään Tampere-talolla perjantaina ennen tapahtuman aukeamista sekä lauantaina aamulla. Joidenkin osa-alueiden vastaavat järjestävät jo etukäteen perehdytystä.
Opetusmateriaalia pääsee lukemaan sähköisesti jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Talkoolaisia varten on koottu erilaisia ohjeita Traconin omaan wikiin ja suosittelemme lämpimästi niihin tutustumista.
Lisäksi tilat, tapahtuma ja jokaisen omat tehtävät kerrataan vielä paikan päällä. Jos epäröit jotain asiaa, kysy rohkeasti!

Perehdytystilaisuuteen osallistuminen ei ole pakollista, mutta erityisesti ensikertalaisille se on suositeltavaa. Tilaisuus on myös erinomainen paikka tutustua muihin vänkäreihin ja vastaaviin ennen tehtävien aloittamista.
 

Työtodistus ja kaatajaiset

Saat halutessasi myös työtodistuksen osallistumisestasi. Todistuksen tarpeen voit mainita Kompassissa haun yhteydessä. Huomaathan, että toimitusosoitteeksi kannattaa laittaa jokin todennäköisesti syksyllä voimassa oleva osoite, että kirje löytää varmasti perille. Osoitekenttään ei tule kirjoittaa muuta kuin osoite, sillä se tulostuu sellaisenaan kirjekuoren osoiteluukkua varten. Kirjoita osoite siten, että jokainen kohta osoitteesta on omalla rivillään.
Etunimi Sukunimi
Esimerkkikatu 0
12345 Kotikaupunki

Kaikkia conia tehneet ovat tervetulleita Deag Dog-saunaan sunnuntai-iltana. Dead Dog-saunan sijainti ilmoitetaan vasta tapahtuman purkamisen jälkeen. Lauantai-iltana on myös tarjolla saunomismahdollisuus uima-altaan kera!

Kaikki täysi-ikäiset vänkärit ovat myös tervetulleita 1-2 viikkoa conin jälkeen järjestettävään kiitostilaisuuteen eli kaatajaisiin. Kaatajaisissa on juoma -ja ruokatarjoilu. Kaatajaisista lähetetään vapaaehtoisille tietoa lähempänä tapahtumaa.


Ilmoittautuminen vapaaehtoiseksi

Voit ilmoittautua vänkäriksi täyttämällä ja lähettämällä Kompassin hakulomakkeen. Lomakkeeseen on täytettävä kaikki pyydetyt tiedot.

Vänkärihaku päättyy sunnuntaina 2.6. klo 23:59.
 


Haun päätyttyä lähetämme valituille tietoa sähköpostitse. Näet hakemuksen tilan ja valinnan jälkeen myös työvuorot Kompassissa. Traconilla on vapaaehtoisia varten talkoovakuutus.
Valinnat tehdään ennen lipunmyyntiä.

Yhteystiedot

Lisätietoja Traconissa työskentelystä antaa työvoimatiimi, jonka tavoittaa sähköpostitse tyovoima(at)tracon.fi.