Tracon 2024 AMV-kilpailu

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa  17.5.2024
 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 28.7.2024 klo 23:59
 • Lähetettyjen videoiden korjausmahdollisuus 30.7.2024 klo 23:59 asti
 • Tuomarit suorittavat esikarsinnan 31.7.-19.8.2024
 • Tieto esikarsinnan tuloksista lähetetään osallistujille viimeistään 20.8.
 • AMV-kilpailun finaaliesitys isossa salissa lauantaina 7.9.2024

Säännöt

Kilpailuun saa osallistua itse editoidulla animaatio-, peli- tai sarjakuvamusiikkivideolla. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailuteoksesi arvioitavaksi 28.7.2024 klo 23:59 mennessä. Kilpailu on pääsääntöisesti tarkoitettu niille, jotka ovat tulossa tapahtumaan, sillä toivomme kilpailuun mahdollisimman paljon paikalle pääseviä osallistujia.

Videot tulee lähettää kilpailuun Xfer-lähetyspalvelun kautta. Ohjeet videon lähettämiseen löytyvät ”lähetyspalvelun ohjeet” -kohdasta. Muita kautta lähetettyjä videoita ei hyväksytä kilpailuun. Kilpailuun ei hyväksytä videoita, jotka ovat finalisteina kisanneet missään muussa kilpailussa. Video tulee olla myös ennennäkemätön, eikä sitä saa julkaista täysin tai osittain ennen kilpailua millään alustalla. Julkaisemiseksi lasketaan myös esimerkiksi striimaus sen tekoprosessista.

Jokainen osallistuja saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi korkeintaan 3 videota. Yhteistyövideoiden lähettäminen kilpailuun on myös täysin sallittua, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Yhteistyövideon tapauksessa lippuetu (ks. kilpailijoiden edut) myönnetään korkeintaan kolmelle henkilölle. Finaaliin päässeille kilpailijoille ja heidän aveceilleen varataan istumapaikat salista.

Mikäli osallistumisen tai kilpailuteoksen kanssa ilmenee ongelmia minkä tahansa näissä säännöissä mainitun kohdan suhteen, on AMV-vastaava tai -tuottaja yhteydessä kilpailijaan ongelmakohdan korjaamiseksi. Jo julkaistua videota ei ole mahdollista korjata. Osallistuvan kilpailijan oma oikea nimi, mutta itse kilpailussa voit esiintyä haluamallasi julkisella nimimerkillä. Kilpailun järjestelyihin osallistuvat, heidän perheensä tai välitön lähipiirinsä ei voi ottaa osaa kilpailuun.

Sisällölliset vaatimukset

Videosisällöstä suurimman osan (60 %) tulee olla animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Lähdemateriaali saa olla tuotettu missä tahansa maassa. Myös itse tuotettu animaatio on sallittua, mutta se tullaan arvioimaan samoista lähtökohdista kuin muutkin videot. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua.

Videon äänisisällöstä suurimman osan (60 %) tulee olla musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää. Täysin trailerien, TV-mainosten tai dubbausten audiomateriaalin varaan koostetut videot ovat kiellettyjä. Täten huomioitahan, että et käytä liikaa dialogia videossa, jolloin siitä tulee trailerimainen musiikkivideon sijaan.

Videossa ei saa esiintyä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä. Älä myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa tietoja videon tekijästä tai käytetty lähdemateriaali. Editointiohjelmista tulevat automaattiset vesileimat ovat myös kielletty. Kilpailun AMV-vastaava tai AMV-tuottaja tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet muutaman sekunnin esittelyvideot, jotka sisältävät tiedot videon nimestä ja tekijöistä nimimerkkeineen. Osallistuja saa kuitenkin sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogiosuuksille tai esimerkiksi kappaleen lyriikoita typografiana näin halutessaan.

K18-materiaali ei ole kilpailussa sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Sinuun ollaan yhteydessä, mikäli video on joltain osin sopimaton. AMV-vastaava ja -tuottaja voivat myös oman harkintansa mukaan lisätä videon alkuun sisältövaroituksen finaalinäytökseen. Yhden osallistuvan videon pituus: minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Kilpailija voi lähettää videonsa ohessa kuvia, videoita tai kuvauksia editointiprosessistaan, joihin on kiinnittänyt erityistä huomiota. Nämä toimitetaan tuomaristolle videon ohessa. Liitteet eivät saa sisältää videon tekijää personoivaa tunnistetta kuten nimimerkkiä. Liitetiedostojen on tarkoitus toimia esimerkkinä ja nostaa esiin videoiden parhaita puolia, joten lisääthän liitteitä vain kohtuullisen määrän. AMV-vastaava ja -tuottaja pidättävät oikeuden muokata liitteitä mikäli ne sisältävät jonkin sääntörikkomuksen.

Videoiden tarkastus

Kilpailuteokset suositetaan lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvat videot ilmoittautumisen yhteydessä ja säännönmukaisuuden varalta. AMV-vastaava ja AMV-tuottaja voivat konsultoida muita conitean jäseniä videoiden säännönmukaisuuden varmistamiseksi. Videoiden julkaisu tarkastetaan koostetusti esikarsinnan alkaessa. Lähetettyihin kysymyksiin pyritään vastaamaan kolmen arkipäivän kuluessa.

Mahdollisista ongelmatilanteista ilmoitetaan aina osallistujalle. Mikäli osallistumisessa tai videon sisällössä on ongelmia, editoijan on mahdollista tehdä säännönmukaiset korjaukset 30.7. klo 23:59 mennessä. Mikäli videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi, se hylätään. Editoija voi tarvittaessa tehdä myös pieniä korjauksia videoon ilmoittautumisen sulkeutumisen jälkeen. AMV-vastaava ja -tuottaja pidättävät oikeuden arvioida, mitkä korjaukset ovat hyväksyttyjä.

Tekniset vaatimukset

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista materiaalia. Hyväksytyt tiedostomuodot ovat: mp4, mov ja avi. Mikäli lähetät videon jossakin toisessa tiedostomuodossa tai videon toistamisessa ilmenee ongelmia, muutetaan se mp4-muotoiseksi. Järjestäjät eivät ole vastuussa uudelleenpakkauksesta johtuvista laadunmenetyksistä. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 (widescreen) tai 1920×800 (cinematic widescreen). Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Salin tykki toistaa korkeintaan 60 fps videoita, mutta suosittelemme tästä huolimatta lähettämään videoita joiden fps on korkeintaan 50. Tarkistathan, että videoon valittu musiikkikappale on laadukas ja että sen ääni ei rikkoudu.

Tuomarointi ja pisteytys

Kilpailun ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Kilpailutyöt lähetetään heille ilman editoijan nimitietoja, eivätkä tuomarit siis tiedä videoiden tekijöitä ennen valintojen tekemistä. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat lähetetyistä videoista ne, jotka tullaan näkemään Traconin AMV-kilpailun finaaliesityksessä lauantaina 7.9. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse 20.8. mennessä.

Tuomarit pisteyttävät videot kolmessa kategoriassa:

Musiikkivideomaisuus / tunnelma; rytmitys,sisäinen synkka,musiikin ja videomateriaalin yhteenkuuluvuuden tunne, kappaleen lyriikoiden merkitys valituissa videomateriaaleissa, musiikin ja videon harmonia, kohtausvalinnat, nousujen ja suvantojen soljuvuus kohtausvalintoihin, kokonaisuuden vaikuttavuus; 0-5 pistettä

Tarinankerronta / konsepti; konseptin tai tarinan selkeys ja ymmärrettävyys, tarinan / konseptin / idean omaperäisyys, narratiivinen kuljetus, lineaarisen / epälineaarisen kerronnan hyödyntäminen, nopeampien videoiden dynaamisuus, mahdollisten voice-overien tai ääniefektien tärkeys / toimivuus; 0-5 pistettä

Editointi; kohtausten väliset siirtymät, värimäärittelyt, leikkaukset, luodut ja valitut efektit suhteessa lähdemateriaaliin ja musiikkiin (nopea / rauhallinen), kohtausten välinen flow, omat mahdolliset maskaukset, lähdemateriaalien yhdistely ja niiden siisteys, mahdollinen typografia ja sen siisteys; 0-5 pistettä

On hyvin todennäköistä, että videoita päätyy tasapisteisiin. Pisteytystä käytetään esikarsintaa varten. Tuomaristo tekee erilliset arviointilistat voittajasuosikeistaan kuhunkin palkintoon.

Palkinnot

Tuomaristo valitsee finalisteista voittajat, jotka palkitaan kilpailun päätteeksi. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Traconin AMV-kilpailussa nähtiin perinteiset palkintokategoriat viimeksi noin 10. vuotta sitten, tämän johdosta näihin tehdään tänä vuonna nostalginen paluu! Videot tullaan tästä huolimatta esittämään kilpailussa ilman kategoriajakoa.

Tuomaripalkinnot

 • Kilpailun paras video
 • Paras toiminta
 • Paras draama
 • Paras romantiikka
 • Paras komedia

Erikoispalkinnot

 • AMV-vastaavan suosikki
 • Yleisön suosikki

Kilpailun paras video

Kilpailun paras on video, joka on kaikilta osa-alueiltaan vahvin teos ja se on jäänyt tuomarien mieleen erityisesti. Videon vaikuttavuusarvo, uudelleenkatsottavuus ja konsepti tai tarina ovat tässä avainasemassa. Kokonaisuutena se on täydellisyyttä hipova teos, josta löytyy hyvin vähän parantamisen varaa.

Paras toiminta

Parhaasta toimintavideosta ei menoa ja meininkiä puutu. Videon juoni saa tarvittaessa jäädä toissijaiseksi, sillä tärkeintä on toimiva flow ja dynaaminen tykitys alusta loppuun saakka. Luo video, jossa valitut kuvakulmat ja kohtausten sisäinen rytmi ovat huippuluokkaa. Sulavat vaihdokset ja kohtausten oikea-aikaisuus ovat avainasemassa.

Paras draama

Näytä meille dramaattinen kertomus itensä löytämisestä, rohkeudesta, maailman raadollisuudesta tai vaikkapa kokemus menetyksen kivuista, josta löytyy mahdollisesti se tarinankerronnallinenkin punainen lanka. Tuota teos, jonka hahmoihin tuomarit ja katsojat pystyvät samaistumaan, ja jossa on kaikki tunteellisuus läsnä, kuitenkaan mahdollisia toivonpilkahduksia unohtamatta.

Paras romantiikka

Parhaalla romantiikalla haetaan sitä teosta, joka näyttää toteen hahmojen romanssin – tai epäonnistuneen sellaisen – uskottavimmalla tavalla valkokankaalla. Video voi olla minkälainen tahansa ja romantiikkaa saa käsitellä haluamallaan tavalla hupsuttelusta ristiriitaiseen saakka. Tärkeintä on että hahmojen kemiat ovat keskiössä ja ne välittyvät katsojalle.

Paras komedia

Traconin AMV-kilpailun perinteeksi muodostunut lempilapsi. Palkinnolla haetaan videota, joka saa nauruhermon herkiämään, hymyn huulille ja joka on haluamallaan tasolla erittäin viihdyttävää sekä hauskaa katsottavaa. Tässä videossa viihdyttävyys on ensiarvoista ja todennäköisesti palkintona lienee myös se, että conikävijät tulevat puhumaan siitä vielä vuosiksi eteenpäin.

AMV-vastaavan suosikki

Kilpailun AMV-vastaava palkitsee myös oman suosikkivideonsa. Video voi olla minkälainen tahansa, mutta yksinkertaisuudessaan tärkein elementti on, että se vetosi AMV-vastaavaan. Sanottakoon sen verran että AMV-vastaavaan vetoavat yleensä hahmokeskeiset tarinalliset voimakkaat tragedia- ja kasvutarinavideot aivan erityisesti, mutta myös scifi ja historiallisuus on tiedetty olevan tie onneen. Voit tarkastella aiempia AMV-vastaavan suosikkeja tästä. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa paikalla eikä hän ole lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan. Kilpailussa järjestetään yleisöäänestys. Tarvitset äänestämistä varten Kompassi-tunnuksen. Yleisöäänestyksen voittaja julkistetaan finaaliesityksen lopulla. Järjestäjät varaavat oikeuden lisäpalkintojen jakamiseen oman harkintansa mukaan.

Tuomaristo

Julkistetaan myöhemmin.

Lähetyspalvelun ohjeet

AMV-kilpailun videoiden lähetyspalvelu löytyy osoitteesta https:xfer.velhosto.fi. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

 • Kirjoita lähetyskoodiksi (Transfer code): tracon24-amv
 • Kirjoita sähköpostiosoitteesi
 • Kirjoita lähettäjän nimi -kohtaan oma oikea nimesi ja nimimerkki. Esim.: Etunimi Sukunimi (Nimimerkki)
 • Kohtaan lähettäjän viite (sender reference) kirjoita: videon nimi, lista videossa käytetystä videomateriaaleista, audiomateriaalista sekä mahdollisesti muita lisätietoja mitä haluat toimittaa järjestäjille sekä tieto, oletko tulossa tapahtumaan.
 • Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa tai/ja videota samalla kertaa.
 • Kun olet täyttänyt ensimmäisen sivun tiedot, voit siirtyä lataamaan video-, kuva- ja tekstitiedostot. Voit raahata tiedostot suoraan ikkunaan, tai klikata ”Lisää tiedostoja” ja selata ne koneeltasi. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla.

  Nimeäthän kilpailutyösi muodossa: Nimimerkki – Videon nimi

Kilpailijoiden edut ja osallistumisehdot

Tuomarien esikarsinnan läpäisseet ja finaaliin päässeet kilpailijat ovat oikeutettuja päivärannekkeeseen, jonka voi päivittää maksua vastaan koko viikonlopun rannekkeeksi. Mikäli osallistuja käyttää lippuedun, tulee hänen olla paikalla kilpailussa vastaanottamssa palkintoa sijoittumistilanteessa. Mikäli osallistuja ei kuitenkaan ole paikalla kilpailussa, ei ole käyttänyt lippuetua ja sijoittuu, eikä ole lähettänyt ketään noutamaan palkintoa puolestaan, postitetaan palkinto hänelle kotiin. Kilpailijoiden mahdollisilta aveceilta tulee löytyä tapahtumalippu jo ennestään.

Osallistumalla kilpailuun osallistuva editoija hyväksyy näissä säännöissä kuvatut ehdot. Osallistuja ei voi asettaa erillisiä vaatimuksia osallistumiselleen tai tehdä erillisiä vaatimuksia. Mikäli osallistuja asettaa kohtuuttomia ehtoja osallistumiselleen, tullaan hänen osallistumisensa hylkäämään. Osallistuminen voidaan hylätä myös epäasiallisen tai epäurheilijamaisen käytöksen johdosta. Järjestäjät eivät vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, AMV-tuottajan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Lähetyspalvelun ylläpidosta vastaa Säätöyhteisö B2 ry. Syöttämäsi tiedot toimitetaan ainoastaan aiemmin mainituille tahoille.

Yhteystiedot

Mikäli sinulla on kysymyksiä kisaan liittyen, otathan yhteyttä AMV-tiimiin sähköpostitse: amv(at)tracon.fi.

Varaamme oikeudet muutoksiin.