Artesaanihaku

Traconin artesaaniksi haetaan sähköisellä portfoliolla ja hakulomakkeella. Täytäthän lomakkeen huolellisesti. Ennen lomakkeen lähettämistä pyydämme perehtymään artesaanihaku -sivun ohjeisiin.

Artesaani vai taidekujalainen?

Odotamme artesaaneiltamme oman kädenjäljen näkymistä myyntiartikkeleissa. Artesaanimme voivat olla pienyrittäjiä tai jo kokeneempia taidekujalaisia. Portfoliohaulla haluamme varmistaa myyntiartikkelien sopivuuden tapahtumaamme.

Hakuaikataulu

Haku alkaa: Torstaina 7.3.2024 klo 10.00

Haku päättyy: Torstaina 28.3.2024 klo 20.00

Linkki hakulomakkeeseen: Haku päättynyt

Tulokset: 14.4. mennessä

Huom!
Hakulomake vaatii Kompassi -tunnuksen ja sisäänkirjautumisen. Hakulomakkeen sulkeutuminen on ajastettu, joten täytäthän lomakkeen ajoissa.

Valmistaudu hakuun luomalla Kompassi tunnuksesi osoitteessa kompassi.eu

Tarjolla olevat pöydät ja hinnasto

Artesaanialue on auki kävijöille perjantaista sunnuntaihin. Tästä johtuen pöytäpaikkoja on saatavilla vain koko viikonlopun ajaksi eli perjantaista sunnuntaihin.

Artesaanialue | perjantai-sunnuntai | 350€

Pöydän koko on 180 cm x 80 cm.

Artesaanipöydän hintaan sisältyy 2 myyjärannekketta tapahtumaan. Myyjäranneke oikeuttaa sisäänpääsyyn koko tapahtuman ajan. Mahdollisten lisäapulaisten tulee hankkia itse ranneke tapahtumaan. Myyjäranneke on jokaiselle henkilökohtainen ja sen myynti/luovutus eteenpäin on kielletty.

Artesaanialueen aukioloajat*

Perjantai: 16 – 20*
Lauantai: 9.30- 19*
Sunnuntai: 9.30- 16

*pidätämme oikeuden muutoksiin

Valintaperusteet

Kokemus

Toivomme osaamista ja näyttöä aiemmista tapahtumista. Esittelethän portfoliossa valmiita tuotteita ja pöydän näyttelyasettelun. Pöydän näyttelyasettelun tulee olla valokuva.

Tekninen osaaminen

Työt esitellään sellaisina kuin mitä lopulliset tuotteet olisivat tai voisivat olla – viimeisteltyinä. Valmista tuotetta ei tarvitse olla kuvattuna, mutta irtonaiset luonnokset tai kokeelliset teokset eivät välttämättä välitä todellista kuvaa tuotannosta. Töistä voi kuitenkin esitellä halutessaan muutaman työvaihekuvan.

Luovuus

Töissä näkyy tekijän oma kädenjälki ja tyyli. Työt eivät muistuta tai jäljittele valmiita lisenssoituja tuotteita. Jos olet kokenut tekijä, odotamme näkevämme sinulta myös uutta tuotantoa asiakkaille.

Traconin kohderyhmän huomiointi

Kohderyhmämme kattaa laajan otannan erilaisia sarjoja, aiheita ja kiinnostuksen kohteita. Pyrimme ottamaan valinnoissa huomioon monipuolisen valikoiman.

Vuoden teemapainotus: Valo & Varjo, fantasia, Taru Sormusten Herrasta, lohikäärmeet. Toivomme tapahtuman teeman näkyvän myös myyntialueella, mutta tämä ei ole rajaava tekijä valinnoissa.

Portfolio-ohjeet

Kerro lyhyesti kuka olet, mitä teet, mitä lähdemateriaaleja ja tuotteita pöydältäsi löytyy, sekä kuinka työstät teoksiasi. Myös originaalituotannosta voi avata tarkemmin.

Työnäytteitä tulisi olla noin 8-20 kpl. Määrä on suuntaa antava. Valitse teoksia joista ajattelit myydä tuotteita. Työvaihekuvia voi olla muutama.

Ethän käytä portfoliopohjana sosiaalista mediaa (Facebook, Instagram, Twitter) tai taidesivustoa josta löytää kaiken tuotantosi. Portfolio tulee olla varta vasten portfolioksi rakennettu sivu / tiedosto tai muu asiansa ajava pohja.

Portfolion lähestyttävyys

  • Tarkista linkkien toimivuus. Toimimaton linkki johtaa hakemuksen hylkäämiseen.
  • Ei tiedostojen lataamista
  • Ei salasanasuojattua portfoliota
  • Kuvat ovat kohtuullisen kokoisia (ei liian pieniä).
  • Portfolio saa olla persoonallinen, mutta luettava.

AI-taide

Kunnioitamme taiteilijoiden omaa työpanosta ja kiellämme tekoälyllä generoidun taiteen myymisen artesaanialueella. Kielto koskee kokonaan tai osittain generoituja kuvia, jotka pohjautuvat muiden osapuolien kuvien hyödyntämiseen.

Ikärajallisen taiteen esittäminen

Tapahtuma on kaikenikäisille. Huomioithan tämän taiteesi/tuotteidesi esillepanossa ja tiedostat, että gore ja seksuaalisesti ehdotteleva taide tulee olla esitetty artesaanialueella siten, että tapahtuman osallistujat eivät tahattomasti kohtaa heille ikäänsä tai mieltymyksiinsä nähden sopimatonta taidetta. Hyviä tapoja rajata taiteen esillepanoa ovat kansiot, laatikot ja muut peittävät tekniikat kriittisissä kohdissa. Kansioissa ja laatikoissa tulee olla päällä selkeä ilmaisu sisällöstä. Taiteilijana myös kiinnität huomiota siihen, ketkä taidettasi selailevat ja tarpeen tullen ohjeistat muun materiaalin puoleen. Ikärajallista taidetta ei tule myydä alaikäisille. Kysy tapahtuman vastaavilta tarvittaessa konsultaatiota sopiiko taide esille ilman rajausta.

Portfoliossa kaikki taide saa olla edustettuna.

Muutokset ja peruutukset

Hakuajan jälkeen ei ole mahdollista tehdä muutoksia pöytäkokoonpanoihin. Peruutuksista tulee ilmoittaa mahdollisimman pian. Paikalle saapumatta jättämisestä ilman ilmoitusta jää merkintä seuraavan vuoden tapahtumaa ajatellen.

Varasija- ja peruutuspaikat

Erillistä varasijalistaa ei julkaista tai ilmoiteta. Hakulomakkeessa voi kuitenkin ilmoittaa halukkuutensa täyttää vapautunut paikka kiireellisestikin tapahtuman lähestyessä.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä tarvittaessa artesaani(at)tracon.fi