Taidekuja- ja taidepolkuhaku

Traconin taidekujalla ja taidepolulla kuvataiteen ja kädentaitojen harrastajat esittelevät ja myyvät töitään.

Taidepolku on uusi konsepti vuodelle 2024. Taidepolku sijaitsee Puistossa, Tampere-talon varjossa. Taidepolku on auki perjantaista sunnuntaihin. Tampere-talon sisätiloissa oleva Taidekuja on auki lauantaista sunnuntaihin.

Taidepolku pyrkii vastaamaan taidekujapaikkojen suureen kysyntään mahdollistamalla entistä useammalle osallistumisen tapahtumaan ‘kujailijana’. Taidepolku sijoittuu puistoon yhdessä monien muiden toimintojen kanssa. Taidepolun haku toteutetaan Taidekujahaun yhteydessä ja samoilla arvoilla. Paikat ovat lähtökohtaisesti yksipäiväisiä.

Lue Taidepolusta lisää blogista: Taidepolku tuo taidetta puistoon.

Tuotteet voivat olla

Printtejä, kirjoja, zineja, pelejä, pinssejä, koruja, figuureja, pehmoeläimiä, 3D-tulostehahmoja, amigurumeja, valokuvia tai muita taidonnäytteitä. Olennaista on kuitenkin että ne ovat hakijan suunnittelemia ja toteuttamia.

Taiteilija voi kuitenkin tilata suunnittelemansa tai kuvittamansa tuotteen valmistajalta. Tuotteiden tulee siis ilmentää tekijänsä luovuutta.

Taidekujalle tai -polulle eivät sovi

 • AI:lla osin tai kokonaan generoidut kuvat
 • Läpipiirrretyt, jäljennetyt tai suoraan mallista piirretyt teokset
 • Logo ja Trademark-tuotteita muistuttavat tuotteet
 • Muiden suunnittelemien 3D-tulosteiden myynti

Hakuaikataulu

Haku alkaa: Maanantaina 1.4.2023 klo 10.00

Haku päättyy: Perjantaina 26.4.2023 klo 20.00

Linkki hakulomakkeeseen: Haku on päättynyt

Tulokset: Tulokset ilmoitettu

Huom! Hakulomake vaatii Kompassi-tunnuksen ja sisäänkirjautumisen. Hakulomakkeen sulkeutuminen on ajastettu, joten täytäthän lomakkeen ajoissa.
Haethan vain taidekujalle/-polulle TAI myyntisaliin.

Hakuprosessi

Traconin taidekujalle ja -polulle haetaan sähköisellä portfoliolla ja hakulomakkeella. Täytäthän lomakkeen huolellisesti. Hakulomake tulee lähettää hakuaikana.

Taiteilijaesittely

Valmistele hakulomakkeeseen avatar -kuvake joka kuvastaa teoksiasi tai toimii logona taiteellesi. Kuvakkeen koko 200 x 200 px. Avatarin ohella tulee toimittaa myös sivuille julkaistava esittelyteksti.

Pöydän jakaminen

Mikäli haette taiteilijaryhmänä / kaverin kanssa, täyttäkää lomake yhdessä ja lähettäkää vain yksi hakemus. Suosittelemme enintään kolmea taiteilijaa per pöytä. Suurempien kollektiivien tulee järjestellä edustus siten, että kaikki eivät ole samaan aikaan pöydän takana, jotta myös naapuripöydillä olisi viihtyisää tapahtuma-aikana.

Vastuuhenkilö

Hakemuksen / pöydän vastuuhenkilö tulee saamaan keskitetysti kaikki viestit ja vastuuhenkilön tehtävä on viestiä ryhmänsä / parinsa kanssa, sekä huolehtia kommunikaatiosta tapahtuman suuntaan.

Valintaperusteet

Portfolioita tarkastelevat kujavastaavan kokoama raati. Raati on vuosittain vaihtuva kokoonpano. Portfolioita tarkastellaan oheisin kriteerein.

 • Ensikertalaiset
  • Pyrimme vuosittain saattamaan uusia taidekujailijoita harrastuksen äärelle. Ensikertalaisilta edellytetään kuitenkin myös portfoliota, joka näyttää valmiudet taidekujalle osallistumiseen. Ensikertalainen ei ole ollut aiemmin myymässä Traconin taidekujalla, mutta kokemusta on voinut kertyä muilta taidekujilta. Vertailutilanteessa huomioimme myös jos Traconin taidekujasta on kertynyt pidempi tauko.
 • Tekninen osaaminen
  • Työt esitellään sellaisina kuin mitä lopulliset tuotteet olisivat tai voisivat olla. Valmista tuotetta ei tarvitse olla kuvattuna, mutta luonnokset tai kokeelliset teokset eivät välttämättä välitä todellista kuvaa tuotannosta. Töistä voi kuitenkin esitellä halutessaan muutaman työvaihekuvan.
 • Luovuus
  • Töissä näkyy tekijän oma kädenjälki ja tyyli. Työt eivät muistuta tai jäljittele valmiita lisensoituja tuotteita. Jos olet kokenut tekijä ja Traconin taidekujalla viime vuosina pyörähtänyt, odotamme näkevämme sinulta myös uutta tuotantoa asiakkaille.
 • Traconin kohderyhmän huomiointi
  • Kohderyhmämme kattaa laajan otannan erilaisia sarjoja, aiheita ja kiinnostuksen kohteita. Samankaltaiset tekijät voidaan arvioida vastakkain, jolloin yllä olevat kriteerit vaikuttavat valintaan.
  • Vuoden teemapainotus: Valo & varjo, fantasia, Taru Sormusten Herrasta, lohikäärmeet. Toivomme tapahtuman teeman näkyvän myös myyntialueella, mutta tämä ei ole rajaava tekijä valinnoissa.

Portfolio-ohjeet

Kerro lyhyesti kuka olet, mitä teet, mitä lähdemateriaaleja ja tuotteita pöydältäsi löytyy, sekä kuinka työstät teoksiasi. Myös originaalituotannosta voi kertoa tarkemmin.

Taideryhmien / kollektiivien hakiessa kujalle pyydämme koostamaan yhteisen portfolion.

Ethän käytä portfoliopohjana sosiaalista mediaa (Facebook, Instagram, X (ent. Twitter)) tai taidesivustoa josta löytää kaiken tuotantosi. Portfolio tulee olla varta vasten portfolioksi rakennettu sivu / tiedosto tai muu asiansa ajava pohja.

Portfolion lähestyttävyys ja vinkit

 • Kuvia noin 8-15 kpl, työvaihekuvia saa olla muutama.
 • Tarkista linkkien toimivuus.
  • Ei tiedostojen lataamista
  • Ei salasanasuojattua portfoliota
  • Tarkista portfolion sijainti onlinelähteessä, ei kotikoneen tiedostopolku
 • Kuvat ovat kohtuullisen kokoisia (ei liian pieniä). Olisi hyvä jos kuvia ei tarvitsisi erikseen klikata auki suuremmaksi.
 • Kuvat ovat selkeitä – ei sekavaa tavaraläjää josta on vaikea erottaa tuotteita tai ideaa.
 • Portfolio saa olla persoonallinen, mutta luettava. Räikeät värierot ja tehosteet voivat hankaloittaa portfolion lukemista.
 • Liikkuvat kuvat, emojit ja meemit eivät sovi portfolion esillepanoon. Pysy asiasisällössä.
 • Tuotekollaasit sallittu (yhdessä kuvassa useampi saman teeman / sarjan tuote esim. charmit).

Taidekuja

Kalusteet: Light 50 cm x 150 cm, Medi 75 cm x 125 cm tai Max 80 cm x 180 cm* + 2 tuolia

Päivät: lauantai, sunnuntai tai lauantai & sunnuntai

*Pöytäkoko riippuu päivävalinnasta ja sijoituspaikasta, joka jaetaan valintaprosessin yhteydessä. Suurin pöytäkoko on varattu lauantai-sunnuntai päiville. Isoimmat pöydät jaetaan ensisijaisesti sellaisille joilla on näyttöä suuren pöydän hyvästä tilankäytöstä.

Rakenteet

Taidekujalla pöydän takana saa olla backdrop. Sen leveys saa olla korkeintaan pöydän leveyden verran, eikä siitä saa sojottaa teräviä osia kohti kävijöitä. Taidekujapöydälle saa rakentaa tukevia rakennelmia. Pöydän eteen, sivuille tai taakse ei saa tehdä lisäulottuvuuksia.

Sijainti ja olosuhteet

Taidekuja sijaitsee Tampere-talon kolmannessa kerroksessa.

Taidekujapöydän hinta sisältää 1 kpl päivälipun tapahtumaan kyseiselle päivälle. Lippuun on upgrade-mahdollisuus hintaan 20 €. Lauantai-sunnuntai pöytä sisältää 1 kpl viikonloppulippuja.

Taidepolku

Kalusteet: 153 cm * 75 cm + 2 tuolia

Päivät: Perjantai, lauantai tai sunnuntai

Rakenteet

Taidepolkupöydälle saa rakentaa tukevia rakennelmia. Pöydän eteen, sivuille tai taakse ei saa tehdä lisäulottuvuuksia.

Sijainti ja olosuhteet

Taidepolku sijaitsee puistossa ja tilana toimii suuri teltta, joka on katettu, lämmitetty ja valaistu. Taidepolulle voi varata tarvittaessa omia lisävaloja (patterilla toimivat tai vastaavat). Pukeutumisessa on syytä varautua myös aamujen ja iltojen viileyteen, mutta myös päivien lämpöön. Teltassa on hyvä varautua kosteuteen ja suojata paperiteokset asianmukaisesti. Valitettavasti Tracon ei voi vaikuttaa sääolosuhteisiin.

Taidepolkupöydän yhteydessä ei tarvitse hankkia lippua tapahtumaan (puistoon on ilmainen sisäänpääsy).

Hinnasto

PerjantaiLauantaiSunnuntaiLauantai-sunnuntaiPäivälipun upgrade
Taidekuja90 €80 €150 €20 €
Taidepolku30 €30 €30 €

Liput

Taidekujapöydän hintaan sisältyy 1 kpl päivälippuja. Lisämyyjäliput lipunmyynnin hinnoittelun mukaisesti. Mahdollisten apulaisten tulee hankkia itse ranneke tapahtumaan.

Muilta osin noudatamme Traconin yleisiä lippuehtoja: https://2024.tracon.fi/liput/

Taidepolun sisäänpääsy on ilmainen, eikä taidepolkupaikan yhteydessä tarvitse lunastaa tapahtumalippua.

Aukioloajat

Taidekuja

 • Lauantai: 10:00 – 20:00
 • Sunnuntai: 10:00 – 16:30

*Pidätämme oikeuden muutoksiin

Taidepolku

 • Perjantai: 14 – 22
 • Lauantai: 10 – 20
 • Sunnuntai: 10 – 16

*Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Muutokset, peruutukset ja paikallaolo

Hakuajan jälkeen ei ole mahdollista tehdä muutoksia pöytäkokoonpanoihin. Peruutuksista tulee ilmoittaa mahdollisimman pian kun peruutus on tiedossa. Pöytää ei saa luovuttaa / myydä eteenpäin.

Paikalle saapumatta jättämisestä ilman ilmoitusta jää merkintä seuraavan vuoden tapahtumaa ajatellen.

Myöhästyminen rakentamisajasta tapahtumapäivänä tai saapumatta jättäminen siirtää pöydän tarjolle muille kujalaisille loppupäiväksi.

Odotamme kujailijoiden olevan paikalla aukioloaikoina. Alustavat aukioloajat ovat ilmoitettu haun alkaessa, joten huomioithan tämän hakiessasi kujalle.

Varasija- ja peruutuspaikat

Erillistä varasijalistaa ei ilmoiteta. Hakulomakkeessa voi kuitenkin ilmoittaa halukkuutensa täyttää vapautunut paikka kiireellisestikin tapahtuman lähestyessä.

Ikärajallisen taiteen esittäminen

Tapahtuma on kaikenikäisille. Huomioithan tämän taiteesi/tuotteidesi esillepanossa ja tiedostat, että gore ja seksuaalisesti ehdotteleva taide tulee olla esitetty siten, että tapahtuman osallistujat eivät tahattomasti kohtaa heille ikäänsä nähden sopimatonta taidetta. Hyviä tapoja rajata taiteen esillepanoa ovat kansiot, laatikot ja muut peittävät tekniikat kriittisissä kohdissa. Kansioissa ja laatikoissa tulee olla päällä selkeä ilmaisu sisällöstä. Taiteilijana myös kiinnität huomiota siihen, ketkä taidettasi selailevat ja tarpeen tullen ohjeistat muun materiaalin puoleen. Ikärajallista taidetta ei tule myydä alaikäisille. Kysy tapahtuman vastaavilta tarvittaessa konsultaatiota sopiiko taide esille ilman rajausta.

Portfoliossa kaikki taide saa olla edustettuna.

Yhteys

Kysymykset ja tiedustelut taidekuja [at] tracon.fi