Vinkkejä vänkärihakuun

Jännittääkö vänkäriksi haku? Etkö tiedä, miten hakemus kuuluisi täyttää?
Ei hätää, tästä blogitekstistä löydät vinkkejä ja rohkaisua hakemuksen lähettämiseen!
Vänkärinä toimiminen ei ole rakettitiedettä ja Traconissa sinua ohjeistaa ja auttaa Traconin vastaavat.

TIIVISTELMÄ VINKEISTÄ

 • Kerro itsestäsi muutamalla lauseella, sillä vajaalla hakemuksella on hankalampi päästä mukaan. Apukysymyksinä voit käyttää esimerkiksi:
  Millainen persoona olet? Kerro itsestäsi vapaamuotoisesti.
  Mitä odotat Traconin vapaaehtoistehtäviltä?
  Pidätkö enemmän nopeasta tai rauhallisesta työskentelystä?
 • Millaista osaamista sinulla on, esimerkiksi oletko ollut samassa tehtävässä jossain toisessa conissa?
 • Täytä lomake huolellisesti, huolehdi että mahdolliset portfoliolinkit toimivat. Tyhjällä hakemuksella on vaikea päästä mukaan.
 • Vänkäröinti ei ole rakettitiedettä. Avoimella asenteella ja ohjeiden ymmärtämisellä pääsee pitkälle.
 • Hae rohkeasti mukaan! Jos jokin mietityttää, voit laittaa sähköpostia tyovoima(at)tracon.fi.

Vapaaehtoistyöläisiä eli vänkäreitä tarvitaan Traconissa aina. Ilman vapaaehtoisia tapahtumaamme ei pystyttäisi järjestämään ollenkaan. Tapahtumassa on yhteensä yli 500 vapaaehtoistyöntekijää mukaanlukien Traconin järjestäjätoimikunta, conitea. Monen osa-alueen vastaavat eli coniitit tekevät työvoimavalintansa itse. Koska vapaaehtoistyöntekijöitä on paljon, myös hakemuksia on paljon. Hakemuksenkäsittelijä tekee päätöksensä hakemukseen kirjattujen tietojen perusteella, mihin työtehtävään kukakin hakija soveltuisi parhaiten vai soveltuuko ollenkaan. Tässä muutamia vinkkejä hakemuksen täyttämiseen.

 • Älä jätä hakemusta tyhjäksi. Tyhjä tai hyvin niukkasanainen hakemus ei kerro hakemuksen käsittelijälle juuri mitään. Romaanimittaan ei tarvitse päästä, mutta kannattaa kertoa itsestään ja osaamisestaan kattavasti ja relevantisti.
 • Älä täytä yhteystietojasi huolimattomasti. Tämä vaikeuttaa yhteydenottoa myöskin tapahtuman aikana mikäli tulet valituksi.
 • Älä jätä huomioimatta tehtäväkohtaisia hakuohjeistuksia. Joitakin työtehtäviä varten kannattaa tai jopa tulee liittää mukaan erillinen portfolio, jolla osoitat osaamistasi ja kiinnostustasi tehtävää kohtaan. Varmistathan, että portfoliolinkki ei ole yksityinen ja linkin saanut pääsee tarkastelemaan sen sisältöä.
 • Mainitse tehtäväkohtaisesta osaamisesta tarkemmin. Tällöin tiedämme millaista osaamista sinulta löytyy ja osaamme sijoittaa sinut sopivimpaan tehtävään. Kerro rohkeasti erilaisista rajoitteistasi.
 • Kerro, mikäli olet ollut jossain vapaaehtoistehtävässä aiemmin, varsinkin jos se ei ollut sinun juttusi. (Esimerkiksi lipunvaihto oli muuten kivaa, mutta ruuhkapiikit olivat liian stressaavia.) Emme laita sinua tehtäviin, joihin et ole hakenut, mutta mikäli kerrot tarkemmin mikset pitänyt kyseisestä työtehtävästä, on sinulle helpompi löytää sopivampi tehtävä tai ajankohdat työskennellä.
 • Kirjoita “Vapaa alue” -kenttään itsestäsi. Esimerkiksi: Oletko sosiaalinen vai enemmän introvertti? Pidätkö fyysisestä työstä vai eikö fyysinen työ ole juttusi? Näin tiedämme sijoittaa sinut sopiviin tehtäviin. Kannattaa myös kertoa miksi olet kiinnostunut hakemistasi tehtävistä, mitä odotat vänkäröinniltä tai toivot työtehtäviltäsi, miksi olisit hakemissasi tehtävissä hyvä. Myös opiskelija- ja harrastustoiminnan mainitsemisesta voi olla hyötyä.

Kaikesta huolimatta vapaaehtoistyö ei ole mahdottoman vaikeaa ja aiempaa tai muuta työkokemusta ei aina kaikissa tehtävissä tarvita. Hyvällä, avoimella asenteella sekä ohjeiden ymmärtämisellä pääsee jo pitkälle.

Hae rohkeasti mukaan! Vänkärivalinnat tehdään ennen lipunmyynnin alkua.
Traconin vapaaehtoisetuihin voi tutustua tarkemmin vapaaehtoishaku-sivulla. Haku auki 2.6.2024 asti.

VINKKEJÄ HYVÄÄN MEIDO- JA BUTLERHAKEMUKSEEN

Osoita innostuneisuutesi!

 • Onko sinulla aikaisempaa kokemusta, josta voisi olla hyötyä?
 • Onko sinulla erityistaitoja, oletko esim haka koristelemaan polaroideja?
 • Kerro itsestäsi, haluamme tietää millainen tyyppi olet.
 • Kerro meille mahtava persoonaideasi – haluamme kahvilaan paljon erilaisia meidoja ja butlereita.
 • Muista myös liittää hakemukseesi kuva itsestäsi, meidän on hyvä saada kasvot nimelle.

  Näin erotut eduksesi!
 • Vapaamuotoinen hakemus voi olla esimerkiksi diaesitys, video tai vaikka sarjakuva.
 • Panosta hakemuksen ulkonäköön, meidoilu on hyvin visuaalista.

Varmista, että olet vastannut kaikkiin pyydettyihin kysymyksiin!
Lisätietoa meidokahviloista ja hakemisesta löydät Meidomuotti -blogista tai kysymällä meidokahvila(at)tracon.fi.
Cafe Hanamin haku on auki 14.5.2024 asti.