Cosplay 2024

Cosplaykilpailut ovat yksi Traconin suosituimmista ohjelmanumeroista. Tänäkin vuonna pääsemme ihastelemaan pukuloistoa, vauhdikkaita ja häikäiseviä esityksiä, kuin myös vangitsevia valokuvia!

Tänä vuonna tuttujen ohjelmanumeroiden lisäksi Ison salin lavalla nähdään suuria ja ainutlaatuisia spektaakkeleita. Muun muassa Taru Sormusten Herrasta-näytöksestä johtuvien käytännön syiden sekä aikataulujen vuoksi cosplaykilpailut järjestetään vain yhtenä päivänä, sunnuntaina. Tämän vuoksi myös osa tutuista ja rakastetuista kilpailumuodoista on tänä vuonna tauolla, mutta palaamme niiden äärelle jälleen ensi vuonna!

Arvokilpailut ovat olleet osa tapahtumaamme jo pitkään ja palaavat myös tänä vuonna. World Cosplay Summit – ja Nordic Cosplay Championship -karsinnoissa kilpaillaan edustuspaikoista vuodelle 2025.

Nordic Cosplay Championship eli tuttujen kesken NCC on yksilökilpailu, jossa kilpaillaan puvulla sekä esityksellä. Traconin karsinnan voittaja lähetetään kesällä 2025 Ruotsiin Linköpingiin edustamaan Suomea Nordic Cosplay Championship -kilpailuun. Tänä vuonna Ruotsissa nähdään ennätysmäärä osallistujamaita, kun esimerkiksi Espanja ja Italia liittyvät kilpailuun.

World Cosplay Summit on parikilpailu, jossa karsinnan voittajat lähetetään Japaniin edustamaan Suomea World Cosplay Summit-finaaliin vuonna 2025. WCSssä arvioidaan puvut sekä esitys. Tämän vuoden World Cosplay Summit -karsinta tulee olemaan viimeinen Traconissa järjestettävä karsinta ja valittavat edustajat tulevat olemaan viimeinen Suomen edustustiimi. Lisää aiheesta tämän postauksen lopussa.

Pukukilpailuina nähdään tänä vuonna Traconissa ensimmäistä kertaa ryhmäpukukilpailu. Kilpailuun voi osallistua 2-5 henkilön ryhmänä. Jännittävää! Tämän lisäksi puistossa päästään jo perjantaina cosplaykilpailuiden makuun, kun kävijöiden joukosta poimitaan Tracon Live! -lavalle Hall Cosplay kilpailijoita.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, Traconissa tarjoillaan herkkua myös valokuvauksen ystäville! Photoshoot-kilpailu on ollut suuressa suosiossa jo vuosia ja tänä vuonna kilpailussa nähdään viime vuosien tavoin sekä kokeneet- että aloittelijat-kategoria. Kuvissa päästään seuraamaan valon ja varjon leikkiä, sillä Traconin teeman mukaisesti kilpailun teema on, mikäs muukaan, kuin ‘‘valo & varjo’’

Kilpailuiden tarkemmat kuvailut, säännöt sekä aikataulut löydät verkkosivuiltamme.

Mikäli sinulla on kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä cosplaytiimiin cosplay(at)tracon.fi.

World Cosplay Summit ja Tracon ry eivät jatka yhteistyötä nykyisen sopimuskauden päättyessä vuonna 2025. Vuoden 2024 Traconissa järjestetään toistaiseksi viimeiset karsinnat, joissa valitaan edustustiimi vuodelle 2025.

Koronavuosien jälkeen Tracon ry on arvioinut uudelleen edellytykset yhteistyölle WCS:n kanssa ja tullut tulokseen, että yhteistyötä ei enää jatketa. Haluamme juhlia pitkään jatkunutta yhteistyötä ja menneitä vuosia, joten järjestämme vielä yhden karsintakisan. Vuosien varrella moni cosplayaaja on haaveillut pääsevänsä edustamaan Suomea nimenomaan Japaniin. Vielä yhden vuoden jatkuva sopimuksemme World Cosplay Summitin kanssa antaa vielä kerran mahdollisuuden voittaa edustuspaikan Tampere-talon lavalla!

Tracon ei osallistu Saudi-Arabian näytöskisaan. Voit lukea viime vuoden blogitekstin aiheesta täältä. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)