Hae cosplaytuomariksi

Traconin cosplaykilpailuihin etsitään tuomareita avoimella haulla. Haku on avoinna 14.-30.5.2023. Haemme niin kokeneita kuin ensikertalaisia tuomareita.

Voit jättää avoimen hakemuksen seuraaviin kilpailuihin:

  • Photoshootkilpailu: aloittelijat
  • Photoshootkilpailu: kokeneet
  • Ryhmäpukukilpailu

Jokaiseen kilpailuun valitaan kolme tuomaria.

Pukukilpailuissa tuomaroinnissa keskitytään yksinään pukujen arviointiin. Photoshoot-kilpailun kuvissa vuorostaan keskitytään teknisyyden lisäksi tunnelmaan, mallinohjaukseen ja kuvakerrontaan.

Pyrimme valitsemaan tuomarit mahdollisimman monipuolisesti, jotta jokainen tuomariston jäsen pystyy tuomaan omien taustojensa ja taitojensa kautta tuomaristoon monipuolista näkemystä. Tuomariksi voit hakea, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta kyseisestä tehtävästä. Sinulta ei siis tarvitse löytyä monen kymmenen vuoden harrastustaustaa tai laajaa menestystä kilpailemisesta toimiaksesi tuomarina. Riittää, että tiedät oman vahvuutesi sekä miten käytät tietojasi ja taitojasi kategoriassa, jota haluaisit päästä tuomaroimaan.

Ensisijaisesti edellytämmme tuomarin olevan asiantunteva, puolueeton, reilu, kannustava, asiallinen, sitoutuvan annettuun työtehtävään sekä huolehtivan salassapitovelvollisuudesta. Hyvä tuomari toimii avoimesti ja ennakkoluulottomasti kuunnellen kisaajaa sekä kanssa tuomareitansa. Henkilökohtaiset mieltymykset sekä erimielisyydet, kaverisuhteet tai läheisten etu eivät saa vaikuttaa päätöksentekoon. 

Tuomarin velvollisuuksiin kuuluvat: 

  • Tuomariesittelyn kirjoittaminen
  • llmoittautuminen Kompassiin
  • Tuomarointi vastaavan antamalla aikataululla joko paikan päällä tai etänä kilpailusta riippuen.
  • Osallistuminen voittajan julkistukseen kilpailujen jälkeen isossa salissa
  • Palautteen anto kilpailijoille. Palaute annetaan joko kisojen päätteeksi tapahtumapaikalla tai tapahtuman jälkeen kirjallisena. 

Tuomarit kuuluvat Traconin työvoimaan joten heille kuuluvat työvoimaoikeudet. Etuuksina mm kuuluu ilmainen sisäänpääsy koko viikonlopuksi, pääsy greenroomiin sekä lämmin ruoka yhtenä päivänä. Tuomareilla on myös pääsy backstagelle, jossa käytössä on varusteltuja pukuhuoneita sekä erillinen cosplayn oma greenroom-piste. 

Hakemuksen täyttämiseen tarvitset tunnuksen Kompassiin (Kompassi.eu).

Vastaanotamme hakemuksia torstaihin 30.5. klo 23.59 asti lomakkeella.
Ongelmien tai kysymysten kanssa otathan yhteyttä joko osoitteeseen cosplay(at)tracon.fi tai suoraan cosplayvastaavaan chamira(at)tracon.fi.
Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista viimeistään lauantaina 1.6. mennessä. 

NCC tuomarit 2023: Kanto, Faroni & Reta. Kuva: Torucos.