Taidekujavalinnat on tehty

Taidekujahaku keräsi jälleen ennätysmäärän hakemuksia, noin 250 hakemusta. Joukossa on uusia kasvoja ja vanhoja tuttuja. Taidekujahaun yhteydessä haettiin myös uudelle Taidepolullemme taiteilijoita. Julkaisemme tilastollisia numeroita kokonaisuuden hahmottamiseksi.

Hakemusten määrä kertoo innokkaista harrastajista, intohimoisista taiteilijoista ja palosta omaan tekemiseen. Vuosien mittaan mielenkiinto ja kiinnostus taidekujaa kohtaan on lisääntynyt. Taidekuja on varsin merkittävä osa monen ihmisen coni-kokemusta.

Taidekuja:
Lauantai – 194 hakijaa
Sunnuntai – 173 hakijaa
Lauantai & sunnuntai – 185 hakijaa
14 hakijaa ei hakenut taidekujalle.

Taidepolku:
Perjantai – 86 hakijaa
Lauantai – 119 hakijaa
Sunnuntai – 105 hakijaa
120 hakijaa ei hakenut taidepolulle.

Huom. Hakija pystyi hakemaan useampaa sijoitusta kuin yhtä. Hakemusten joukossa nähtiin myös ulkomaan vahvistuksia.

KEHITYS JATKUU


Jotta saamme huomioitua kasvavien hakijoiden määrää, loimme tänä vuonna Taidepolun (lisää aiheesta tässä blogitekstissä). Suurin osa pöydistä on yksipäiväisiä – joka mahdollistaa useamman taiteilijan saapumisen tapahtumaan. Taidepolulla taiteilijat vaihtuvat päivittäin. Taidekujalla puolestaan osa taiteilijoista vaihtuu päiväkohtaisesti.

Huomaattehan että tänä vuonna taidekujaa ei ole perjantaina, mutta taidepolku löytyy puistosta!

VALINNAT


Taidekujahakemuksia käy joka vuosi läpi pieni vapaaehtoisista koostettu raati. Traconin aihepiiri on hyvin laaja, mikä lisää luonnollisesti kilpailua paikoista. Osaavia tekijöitä on runsaasti – eivätkä valinnat ole koskaan helppoja. Portfoliot olivat taidokkaasti koottuja ja persoonallisia taiteen tyylejä oli monia. Onnea valituille, nähdään tapahtumassa!

Haluamme vielä kiittää kaikkia hakijoita! Vaikka et olisi tänä vuonna tullut valituksi, niin seuraavana vuonna on uusi mahdollisuus päästä Traconin taidekujalle.

Mikäli sinulla jäi kysyttävää valinnoista tai taidekujasta ja -polusta yleisesti, vastaavan tavoittaa taidekuja[at]tracon.fi.